10:31 20.12.2023

До наглядової та експертної рад музею Голодомору-геноциду увійдуть представники діаспори й нащадки жертв Голодомору - Мінкультури

1 хв читати
До наглядової та експертної рад музею Голодомору-геноциду увійдуть представники діаспори й нащадки жертв Голодомору - Мінкультури

Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради, куди ввійдуть представники діаспори та нащадки жертв Голодомору, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП).

"Уряд схвалив ініційовані МКІП зміни до закону "Про музеї та музейну справу". Нововведення стосуються впровадження сучасних форм організації діяльності в роботі Національного музею Голодомору-геноциду. Відтепер у музеї з'являться наглядова та експертна ради", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що до цих консультативно-дорадчих органів увійдуть представники фахових і наукових груп, міжнародних організацій закордонних українців і нащадки жертв Голодомору.

"Добудова та відкриття для відвідувачів усього комплексу Музею Голодомору в Україні стане не тільки символом незламності українського народу, а й потужним інструментом донесення світу правди про страшні злочини росії. Це буде сучасна музейна установа, яка використовуватиме доступні та цікаві для відвідувачів форми роботи", - розповіли у відомстві.

Згідно з повідомленням, зміни до законодавства є практичним упровадженням рекомендацій канадських партнерів щодо посилення інституційної спроможності музею та модернізації процесів у музейній сфері.

Також зазначено, що уряд Канади допомагатиме фінансово в реалізації проєкту будівництва другої черги музею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА