14:56 21.12.2023

Умєров закликає всіх українців приєднуватися до ЗСУ, питання щодо механізму покарання чи юртиску на чоловіків за межами України не стоїть - Міноборони

2 хв читати
Умєров закликає всіх українців приєднуватися до ЗСУ, питання щодо механізму покарання чи юртиску на чоловіків за межами України не стоїть - Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров закликає всіх українців приєднуватися до Збройних сил, але питання про механізм покарання або юридичного тиску на чоловіків, які за межами України, наразі не стоїть, сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк.

"Міністр закликає приєднуватися до Збройних сил усіх громадян України, хоч би де вони перебували. Від того, що ви не отримали повістку, не зникла загроза Україні. Чи стосується це тих українців, які перебувають за кордоном? Безумовно. Захищати країну в час війни - конституційний обов'язок усіх громадян. Якщо питання про механізм покарання чи юридичного тиску на тих, хто за межами України, то зараз на порядку денному цього немає", - пояснив Павлюк.

У Міноборони заявили, що завдань, які стосуються рекрутингу, поліпшення механізму мобілізації, поліпшення системи підготовки тощо, більш ніж достатньо.

"Утім, ще раз про важливе: повістка - це лише повідомлення громадянину, що він потрібен державі для захисту. З цього погляду дивно очікувати особистого запрошення під кінець другого року повномасштабної навали. Чули про війну в Україні? То вважайте, що вас запрошено. Йдіть уже. Йдіть, як пішли всі ті, хто стояв у чергах у військкомати в лютому 22-го", - наголосили у відомстві.

Павлюк також пояснив, що в опублікованому інтерв'ю було зміщено акценти, а йшлося про необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до армії.

Раніше німецькі WELT TV і Bild опублікували інтерв'ю міністра оборони Рустема Умєрова. Згідно з публікаціями інтерв'ю, Умєров повідомив про плани призвати в армію українських чоловіків, які живуть за кордоном, і заявив, що всі чоловіки призовного віку від 25 до 60 років мають отримати запрошення з'явитися в пункти комплектування Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА