16:47 21.12.2023

Голова комітету ВР зі свободи слова: Акредитація телеграм-каналів на підсумкову пресконференцію президента - не дуже далекоглядне рішення

1 хв читати
Голова комітету ВР зі свободи слова: Акредитація телеграм-каналів на підсумкову пресконференцію президента - не дуже далекоглядне рішення

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин (фракція "Голос") вважає не дуже далекоглядним рішенням надавати акредитацію телеграм-каналам на заходи рівня підсумкової пресконференції президента України.

"Я вважаю, що це неправильно. Вважаю, що це не дуже далекоглядне рішення. Але таким було рішення команди Офісу президента: вони чітко пояснили це необхідністю якнайбільше розширити аудиторію", - сказав Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Водночас він зазначив, що в такий спосіб, надаючи акредитацію телеграм-каналам, до репутації яких можуть виникати питання у громадськості, "ми самі підриваємо основи національної безпеки, оскільки не знаємо, хто є кінцевим бенефіціаром навіть відомих телеграм-каналів".

"Сьогодні вони працюють, умовно кажучи, у партнерстві з владою, а завтра прийдуть гроші з країни-агресора і такі телеграм-канали можуть стати дуже небезпечними", - додав Юрчишин.

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів на самому брифінгу, парламентарій також повідомив, що запланував зустріч із представниками Служби безпеки України, щоб "зрозуміти, які матеріали є на мережу, яка є комунікація з адміністрацією мережі, чи йдуть вони назустріч для зменшення анонімізації каналів".

Раніше ЗМІ повідомили, що Офіс президента України підтвердив акредитацію телеграм-каналів "Труха" та "Україна сьогодні" на пресконференцію глави держави Володимира Зеленського 19 грудня. Водночас головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що видання не отримало акредитацію.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА