00:19 23.12.2023

Міноборони України розраховує повернути кошти, переказані в рамках корупційної схеми

2 хв читати
Міноборони України розраховує повернути кошти, переказані в рамках корупційної схеми

Міноборони працює над поверненням коштів, переведених виробнику боєприпасів у рамках корупційної схеми, виявленої СБУ та Міноборони, сказав в ефірі телемарафону в п'ятницю керівник управління преси та інформації Міністерства оборони України Іларіон Павлюк.

"Ми їх повернемо, уже над цим працюємо. Це був контракт, за яким було здійснено проплату, але жодних поставок не було зроблено. Юристи вивчають ці механізми, як правильно зараз розірвати контракт і повернути кошти", - сказав він.

Як раніше повідомлялося, Служба безпеки України та Міністерство оборони виявили спробу розкрадання на закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ на 1,5 млрд грн, повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю ввечері.

"Служба безпеки у взаємодії та за сприяння міністра оборони України ліквідувала корупційну схему придбання боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 млрд грн. Унаслідок комплексних заходів у Києві затримано керівника одного з Головних управлінь Міноборони, який причетний до оборудки", - йдеться в повідомленні, опублікованому в Телеграм-каналі СБУ.

"Це надзвичайно важливий випадок, коли спрацювали антикорупційні механізми Міністерства оборони, і коли ми спільно зі Службою безпеки виявили... і дуже швидко люди, які провели цю оборудку, опинилися в наручниках", - сказав він.

Павлюк також підкреслив "особливий цинізм" цієї угоди. "Люди купували законтрактовані боєприпаси під час війни. Вони їх намагалися купити з націнкою в 30%. І важливо, що це могло перешкодити тим законтрактованим поставкам, які були. Тому що вони пропонували дорожчий контракт виробнику на ці ж боєприпаси з іншим темпом виробництва, меншим", - сказав він.

За його словами, створення Агентства оборонних закупівель унеможливлює в майбутньому подібні оборудки, тому що, Міністерство оборони віддає функцію закупівель.

"І ці управління, які в минулому генерували корупційні ризики, зараз будуть розформовані", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА