15:57 23.12.2023

Президент затвердив два нові пакети санкцій РНБО

2 хв читати
Президент затвердив два нові пакети санкцій РНБО

Президент України Володимир Зеленський ввів у силу ще два рішення Ради національної безпеки і оборони України про запровадження економічних санкцій.

Відповідні документи розміщені на сайті глави держави.

Указом №850/2023 вводиться в дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій щодо 8 фізичних та 15 юридичних осіб. Згідно з оприлюдненими додатками до рішення, до списку увійшли юридичні особи, розташовані на окупованих територіях, які зареєструвалися в РФ.

Указом №851/2023 вводиться в дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо 43 фізосіб і 119 юридичних осіб.

Обидва укази набувають чинності з дня оприлюднення, 23 грудня 2023 року.

Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

РНБО за матеріалами Служби безпеки України запровадила санкції щодо 185 юридичних і фізичних осіб. Серед них - компанії та їхні засновники, які провадять господарську діяльність на тимчасово окупованих українських територіях Криму та Запорізької області.

Вони, зокрема, взаємодіють з окупаційними органами влади та сплачують податки до бюджету Росії, який фінансує війну в Україні. Зазначені факти також розслідуються в рамках кримінальних проваджень.

Серед іншого економічні обмеження запроваджено щодо таких фізичних осіб: В.В. Єрмолаєва (громадянин Кіпру); В.М. Войникова (громадянин України, якому раніше СБУ оголосила про підозру в колабораційній діяльності); Ю.А. Войникової (громадянка України); В.І. Войникової (має громадянство і РФ); О.А. Д'ячкова (громадянин РФ); О.Г. Терещенка (має громадянство України та РФ); О.В. Симоненко (має громадянство та РФ); С.В. Ремиги (має громадянство та РФ).

Також санкції запроваджено щодо таких підприємств: АТ "Бурлюк", ТОВ "Алеф-Виналь-Крим" (ТОТ АР Крим), Amadon Limited, Ad Vinal Invest Limited (Кіпр), АС-Terra International LTD (Британські Віргінські Острови), ПП "Сонячний берег Бердянська" і "Войников і Ко", фермерські господарства "Юрченко" і "Людмила", ТОВ "Азовський тваринницький комплекс", ТОВ "Сади Бердянська", ТОВ "Ерідан" (усі - окупована частина Запорізької області), ТОВ "Кедр" (тимчасово окупована територія (ТОТ) АР Крим), ТОВ "Автогруп Крим" (ТОТ АР Крим), ТОВ "Вояж-Крим" (ТОТ АР Крим).

За інформацією близького до РНБО джерела агентства "Інтерфак-Україна", у списку санкцій підприємства ТОВ "Кедр" (ТОТ АР Крим), ТОВ "Автогруп Крим" (ТОТ АР Крим) і ТОВ "Вояж-Крим" (ТОТ АР Крим) є компаніями, афілійованими з Arricano Real Estate РLC. Міноритарним власником з часткою 12,5% компанії Arricano Real Estate РLC є бізнесмен Томаш Фіала.

Arricano Real Estate РLC до кінця 2022 року зберігала бізнес у Криму - зокрема, йдеться про торговельний центр "Південна Галерея" в Сімферополі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА