07:19 24.12.2023

США збили чотири безпілотники, запущені з районів, контрольованих хуситами

2 хв читати

У суботу Сполучені Штати збили чотири безпілотники, що прямували до американського есмінця в південній частині Червоного моря і були запущені з районів Ємену, контрольованих хуситами, повідомляє Reuters із посиланням на Центральне командування США (CENTCOM).

"Ці напади є 14-м і 15-м нападами бойовиків-хуситів на комерційне судноплавство з 17 жовтня", - йдеться в повідомленні CENTCOM у соціальній мережі X.

Центральне командування ВМС США відреагувало на сигнали лиха з двох кораблів, які зазнали нападу, повідомило CENTCOM.

Нафтоналивний танкер, що йде під норвезьким прапором, повідомив про можливу атаку безпілотника-хуситів, а танкер із сирою нафтою, який належить Габону та йде під індійським прапором, повідомив, що його атакував безпілотник, ідеться в повідомленні.

Дві протикорабельні балістичні ракети хуситів також були "запущені по міжнародних морських шляхах у південній частині Червоного моря з контрольованих хуситами районів Ємену", йдеться в повідомленні. "Жоден корабель не повідомив про влучання балістичних ракет".

Як повідомлялося раніше, 18 грудня міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про початок багатонаціональної операції, спрямованої на гарантування безпеки в Червоному морі у зв'язку з нападом на судна повстанців-хуситів із Ємену. Шеф Пентагону наголосив, що операція Prosperity Guardian об'єднує безліч країн, включно з Великою Британією, Бахрейном, Канадою, Францією, Італією, Нідерландами, Норвегією, Сейшельськими островами та Іспанією.

Раніше єменські повстанці пообіцяли, що нападатимуть на всі судна в Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від того, хто ними володіє. Після цього повідомлялося про кілька атак на судна в Баб-ель-Мандебській протоці і Червоному морі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА