11:49 25.12.2023

Слова "запевнення" в гарантіях безпеки України не буде - Жовква

2 хв читати
Слова "запевнення" в гарантіях безпеки України не буде - Жовква

У гарантіях безпеки, які Україна сподівається отримати від країн Заходу, не буде слова "запевнення", сказав в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

"Ми називаємо це "гарантії". І робитимемо так, щоб наші партнери теж прийняли це слово. Ми пам'ятаємо про Будапештський меморандум, де теж спочатку йшлося про гарантії, а потім... Слова "запевнення" точно не буде в жодному з наших документів", - сказав він.

За його словами, хороша динаміка в переговорах є з Великою Британією. "Там справді є хороша динаміка. Буквально кілька днів тому я провів черговий консультаційний раунд із британською стороною, говорили дуже предметно. Знову ж таки, не можу вам розкривати зміст, але Велика Британія на хорошому треку, так само як, у принципі, ми відкрили переговори з усіма країнами "Великої сімки", - сказав він.

"Процес іде, нам гарантії потрібні якнайшвидше, але тут має бути баланс між швидкістю підписання і змістом самого документа. Ми хочемо, щоб це був юридично зобов'язувальний документ, ми хочемо, щоб він проходив відповідні процедури затвердження в кожній із країн", - зазначив дипломат.

"Ви згадали Будапештський меморандум, нам точно не потрібен іще один чи ще сім Будапештських меморандумів. На жаль, цей документ не спрацював ні під час агресії Росії проти України у 2014 році, ні під час повномасштабної агресії Росії у 2022 році". - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА