19:58 26.12.2023

НБУ ввів в обіг до 10 тис. срібних монет "Архістратиг Михаїл"

2 хв читати
НБУ ввів в обіг до 10 тис. срібних монет "Архістратиг Михаїл"

Національний банк України (НБУ) 26 грудня ввів в обіг до 10 тис. пам'ятних срібних монет, присвячених Архістратигу Михаїлу, номіналом 10 грн, повідомляє центробанк у вівторок.

Як інформує Нацбанк, монета виготовлена зі срібла 999 проби, маса в чистоті 31,1 г (тройська унція).

В інформації під постом НБУ про монету у фейсбуці зазначено, що наразі виготовлено 5 тис. монет, її ціна в продажу у вівторок становила 2406 грн, однак продаж було завершено в перші кілька хвилин через високий попит.

Нацбанк раніше вже кілька разів випускав монети "Архістратиг Михаїл", зокрема й інвестиційні, востаннє - торік таким самим тиражем 10 тис. монет.

На реверсі монети зображено Архістратига Михаїла, його меч і німб оздоблені локальною позолотою, а по колу розміщено напис: "...За нас і душі праведних, і сила Архістратига Михаїла". Аверс прикрашений стилізованим лавровим вінком, у центрі якого - логотип НБУ.

Це вже п'ята пам'ятна монета, яку регулятор випустив протягом грудня.

Раніше Нацбанк оголосив про випуск в обіг 15 тис. пам'ятних монет на честь пісні "Щедрик" Миколи Леонтовича та 25 тис. монет, присвячених українським залізничникам.

Реалізація монет, присвячених "Щедрику", стартує у 2024 р., їх продаватимуть у наборах, у кожному з яких - по три монети. Вони виготовлені зі срібла у формі дзвіночка й мають номінал 10 грн. Усього наборів - 5 тис. шт.

Зазначено, що монети оздоблені кольоровим друком, локальною позолотою (вміст у чистоті не менше ніж 0,003 г) і вставками камінчиків (кубічний оксид цирконію діаметром 1,5 мм).

Щодо монет "Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!", які присвячені працівникам "Укрзалізниці", то вони доступні до купівлі з 20 грудня, виготовлені з нейзильберу і мають номінал 5 грн, тираж - 50 тис.

Над дизайном трьох монет працювали художники групи "АртТріум": Володимир Таран, Олександр Харук і Сергій Харук.

Джерела: https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine/posts/pfbid0YR1ewQFGGCkHgwwoij8BWEgoz8xtreprUW9ZwWAY6cZi5uJFMLAieYzR8MaVHiRil

https://bank.gov.ua/ua/news/all/nova-pamyatna-moneta-natsionalnogo-banku-prisvyachena-ukrayinskim-zaliznichnikam

https://bank.gov.ua/ua/news/all/schedrik--kolyadka-dzvoniv-nbu-prezentuvav-nabir-pamyatnih-monet--prisvyachenih-muzichnomu-simvolu-rizdva

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА