18:36 27.12.2023

ВАКС змінив запобіжний захід підозрюваному у справі Держспецзв'язку - ЦПК

2 хв читати
ВАКС змінив запобіжний захід підозрюваному у справі Держспецзв'язку - ЦПК

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду змінив запобіжний захід колишньому гендиректору "Українських спеціальних систем" Артуру Вітренку і взяв його під варту, повідомляє Центр протидії корупції.

"Вітренко - підозрюваний у справі щодо заволодіння 62 млн грн під час закупівлі Держспецзв’язком засобів інформатизації. В кінці листопада слідчий суддя ВАКС призначив Вітренку запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн. Оскільки за підозрюваного заставу в повному розмірі так і не внесли, детектив НАБУ звернувся з клопотанням про зміну запобіжки на більш сувору. ВАКС частково задовольнив клопотання детектива і взяв Вітренка під варту з можливістю внести заставу у 25 млн грн", - зазначається в повідомленні в телеграм-каналі.

Зазначається, що раніше Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід ексголові Держспецзв'язку Юрію Щиголю у розмірі 25 млн грн застави. Щиголь вийшов з-під варти, бо за нього внесли заставу.

"Імовірний організатор схеми Роман Коваль та ексзаступник Щиголя Віктор Жора теж вийшли із СІЗО під заставу", - пише ЦПК.

Як повідомлялося, вранці 20 листопада Кабінет Міністрів звільнив Юрія Щиголя з посади голови Держспецзв'язку. Потім САП і НАБУ повідомили про підозру в заволодінні державними коштами в сумі понад 62 млн грн йому, його заступнику та іншим посадовцям унаслідок реалізації корупційної схеми з закупівлі програмного забезпечення для Держспецзв'язку у 2021-2022 роках. Загалом, як стверджують правоохоронці, у скоєнні злочинів підозрюють членів організованої групи у складі шести осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА