20:13 28.12.2023

Ізраїльські військові провели рейди на Західному березі річки Йордан з метою позбавити ХАМАС фінансування

1 хв читати
Ізраїльські військові провели рейди на Західному березі річки Йордан з метою позбавити ХАМАС фінансування

Військові Ізраїлю в четвер обшукали на Західному березі річки Йордан офіси організацій, що займаються обміном валюти та грошовими переказами, за підозрою в наданні фінансової підтримки угрупованню ХАМАС, повідомляють західні ЗМІ.

"Під час операції вдалося відшукати гроші, призначені для терористів. Також конфіскували фінансові кошти на суму в десятки мільйонів шекелів, сейфи, документи, системи реєстрації даних і телефони", - йшлося в заяві військових.

У рейді взяли участь поліція і співробітники служби внутрішньої безпеки Ізраїлю "Шин-Бет". Ізраїльтяни затримали 21 людину в Рамаллі, Дженіні, Тулькармі та Хевроні.

Також у четвер у центрі Рамалли сталися сутички між ізраїльськими солдатами та палестинцями, одна людина загинула, ще 14 дістали поранень. Подібні інциденти відбувалися і в інших місцях. В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що військовослужбовці відкривали вогонь після того, як їх почали закидати вибуховими пристроями, пляшками з запальною сумішшю і камінням. У Дженіні проти озброєних палестинців, які напали на солдатів, довелося задіяти бойовий літак.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, вчинило напад на Ізраїль. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС. З 24 листопада в Газі діяв режим припинення вогню, але сторонам не вдалося домогтися його продовження, і бойові дії поновилися 1 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА