09:44 04.01.2024

Із 4 січня пенсіонери зможуть обміняти в міських відділеннях "Укрпошти" ще п'ять LED-ламп

2 хв читати
Із 4 січня пенсіонери зможуть обміняти в міських відділеннях "Укрпошти" ще п'ять LED-ламп

З 4 січня в міських відділеннях "Укрпошти" пенсіонери зможуть додатково обміняти до п'яти нових LED-ламп, причому старі лампи можна принести протягом місяця з моменту отримання світлодіодних ламп, повідомляє пресслужба поштового оператора.

"Від сьогодні, 4 січня, програма ЄС та уряду, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи в домівках українців, запрацює у 23 тис. населених пунктів у всій країні", - ідеться в повідомленні пресслужби в четвер.

Як зазначається, пенсіонери можуть обміняти додатково до п'яти нових LED-ламп у відділеннях "Укрпошти" українських міст, крім тимчасово окупованих територій. "Для всіх пенсіонерів, які хочуть отримати енергоощадні лампи вперше, а також для тих, хто раніше користувався програмою обміну, правила залишаються незмінними: для обміну додаткових LED-ламп у відділенні пенсіонерам варто мати при собі паспорт, індивідуальний податковий номер облікової картки платника податків (ІПНПП, раніше - ідентифікаційний номер), пенсійне посвідчення та активний номер телефону. Обміняти додаткові енергоощадні лампи пенсіонери можуть безоплатно, доки світлодіоди є в наявності".

"Цього разу для участі в програмі пенсіонерам не обов'язково мати старі лампи для обміну. Натомість вони можуть принести їх до відділень "Укрпошти" протягом місяця з моменту отримання п'яти додаткових світлодіодних ламп", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляється, від початку Всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання українці замінили вже понад 26 млн ламп. Наразі ще 14 млн світлодіодів доступні для обміну. У жителів нашої країни, які досі не скористалися програмою, є можливість отримати до п'яти світлодіодних ламп у міських і сільських відділеннях "Укрпошти". Крім того, програма надалі відкрита і для юридичних осіб, таких як: медичні заклади, школи, дитячі садки, поліклініки та ОСББ, які мають можливість отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву на порталі "Дія".

Програма Обміну лампочок, яку підтримує Європейський Союз, реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та АТ "Укрпошта" в усіх регіонах України, окрім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, що фінансується ЄС, є частиною підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА