22:13 05.01.2024

Буданов про відсутність під час останнього обміну полонених бійців "Азову": Росія веде свою звичну гру, з часом будуть "витягнуті" усі

2 хв читати
Буданов про відсутність під час останнього обміну полонених бійців "Азову": Росія веде свою звичну гру, з часом будуть "витягнуті" усі

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Україна з часом поверне всіх українських військовополонених.

"Росія веде свою звичну гру, вона намагається розіграти карту, скажімо так, соціально складних у їхньому розумінні верств нашого населення, до яких можна віднести питання "Азову". Тому що натягнуте дуже сильно це питання, в суспільстві сприймається дуже болісно. І вони мріють про те, що гра на цій тематиці дасть їм якусь користь щодо дестабілізації в нашій країні. Це не так", - сказав Буданов в ефірі телемарафону ввечері в п'ятницю.

Окремо він зазначив, що навіть командири полку "Азов" були повернуті в Україну, у "що ніхто ніколи не вірив і вважав це нереальним".

"Але факти говорять самі за себе. І з часом будуть витягнуті всі. Але ще раз хочу наголосити: перше, ніхто нам нічого не винен, як і ми їм; друге. Ми перебуваємо в стані відкритої війни. Це складне питання. Кожен обмін - це окрема операція, суто операція. Тут використовуються абсолютно всі важелі", - заявив він.

Раніше командир бригади Національної гвардії України "Азов" підполковник Денис "Редіс" Прокопенко заявив, що бійців 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" НГУ, які стояли в авангарді Сил Оборони України в боях за Маріуполь, не було під час найбільшого обміну військовополоненими з часу повномасштабного вторгнення.

Як повідомлялося, 3 січня відбувся найбільший від початку повномасштабного вторгнення Росії обмін військовополоненими між Україною і РФ, у межах якого вдалося звільнити 230 українців і українок.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що Україні вдалося провести дуже складний обмін військовополоненими, який готувався досить довго, в організації процесу брали участь Об'єднані Арабські Емірати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА