01:03 08.01.2024

Лідери Конгресу США оголосили про укладення угоди щодо основних витрат

2 хв читати
Лідери Конгресу США оголосили про укладення угоди щодо основних витрат

Лідери Конгресу США в неділю узгодили верхню планку федеральних видатків на 2024 фінансовий рік у розмірі $1,6 трильйона в рамках угоди, спрямованої на запобігання часткового закриття уряду наприкінці цього місяця, повідомляє Reuters із посиланням на спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона.

У неділю в листі до законодавців республіканець Джонсон повідомив, що верхня межа включає 886 мільярдів доларів на оборону і 704 мільярди доларів на необоронні витрати. Оборонна частина вже була підписана президентом Джо Байденом минулого місяця в рамках законопроекту про витрати на оборону.

За словами лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера і лідера демократів у Палаті представників Гакіма Джеффріса, спільна заява дасть змогу "захистити ключові внутрішні пріоритети, як-от допомога ветеранам, охорона здоров'я та допомога в харчуванні" від скорочень, яких домагаються деякі республіканці.

Згідно з їхньою заявою, витрати на необоронні потреби становитимуть 772,7 мільярда доларів, що майже на 69 мільярдів доларів більше, ніж заявив Джонсон. Один із помічників демократів сказав, що додаткові гроші - це "коригування".

Конгрес мав повернутися до Вашингтона цього тижня, щоб 19 січня і 2 лютого узгодити державні видатки до вересня на тлі вимог республіканців скоротити дискреційні видатки на 2024 фінансовий рік нижче за ліміт, узгоджений у червні.

Навесні минулого року Байден і тодішній спікер Палати представників Кевін Маккарті досягли угоди - в рамках угоди зі збільшення ліміту заборгованості - про дискреційні витрати на оборону і необорону в розмірі 1,59 трильйона доларів.

У неділю Байден заявив, що угода ще на один крок наблизила країну до "запобігання непотрібного закриття уряду та захисту важливих національних пріоритетів".

"Вона відображає рівні фінансування, про які я домовлявся з обома партіями", - сказав Байден у заяві після оголошення про угоду.

Палаті представників, контрольованій республіканцями, і Сенату, контрольованому демократами, ще належить домовитися про те, як розподілити ці кошти.

У своєму листі Джонсон сказав, що "остаточні рівні витрат не задовольнять усіх, і вони не скорочують стільки витрат, скільки багато хто з нас хотів би".

Директорка з бюджету Білого дому Шаланда Янг заявила в п'ятницю, що не відчуває оптимізму з приводу досягнення угоди, яка дасть змогу уникнути часткового закриття уряду наприкінці цього місяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА