19:42 08.01.2024

НБУ готовий до дискусії про фінобмеження для ухилянтів від мобілізації

2 хв читати
НБУ готовий до дискусії про фінобмеження для ухилянтів від мобілізації

Національний банк України (НБУ) взяв до відома урядовий законопроєкт №10378 про мобілізацію і готовий узяти участь у дискусії щодо застосування фінансових обмежень для ухилянтів від мобілізації, що містяться у ньому, повідомив голова Нацбанку Андрій Пишний.

"Я думаю, що в процесі його опрацювання в парламенті у нас мають відбутися дискусії, обмін думками... Якщо буде потреба, а вона, скоріш за все, виникне, тому що законопроєкт дійсно містить деякі пункти..., ми візьмемо участь у дискусії. І ця дискусія буде, як завжди, аргументована, досить глибока, і, я переконаний, виведе нас на оптимальний варіант рішень і формулювань законопроєкту", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Ми - Україна".

Голова Нацбанку наголосив, що питання про мобілізацію не входить у зону компетенції регулятора, оскільки це зона відповідальності Міністерства оборони, уряду, Генерального штабу.

Як повідомлялося, 25 грудня Кабінет міністрів направив до Верховної Ради законопроєкт № 10378, який регулює питання мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. Він, зокрема, передбачає низку обмежень і санкцій щодо військовозобов'язаних громадян України, які ухиляються від мобілізації.

Так, за інформацією від керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП), тих, хто ухиляється, вноситимуть до спеціально створеного відкритого Єдиного реєстру боржників. Результатом стане обмеження у праві користуватися власним транспортом, отримати водійські права, виїжджати за кордон, здійснювати операції з рухомим і нерухомим майном, а також користуватися грошовими коштами та іншими цінностями, отримати кредит і скористатися пільгами.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА