00:42 09.01.2024

У законопроекті про мобілізацію не буде положення про призов жінок - Чернєв

2 хв читати
У законопроекті про мобілізацію не буде положення про призов жінок - Чернєв

У законопроекті про мобілізацію не буде положення про призов жінок, однак є три варіанти подальшої долі документа, заявив заступник голови парламентського комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв (фракція "Слуга народу").

"Я точно можу сказати, що не буде будь-якої лотереї, про яку говорили деякі політики у своїх соціальних мережах. Не буде точно мобілізації жінок. Не буде майнового цензу", - сказав Чернєв в ефірі національного телемарафону у понеділок увечері.

Він наголосив, що у законопроекті не буде жодних антиконституційних норм.

За словами Чернєва, наразі триває конструктивна робота комітету, Міністерства оборони та Генерального штабу над текстом законопроекту.

"У нас така конструктивна на сьогоднішній день робота з Міністерством оборони. Вони нас чують, вони готові вносити зміни до цього законопроекту. І на сьогоднішній день ми чекаємо на фінальну таблицю змін, які ми проговорили протягом цих чотирьох днів роботи з Міністерством оборони для того, щоб зрозуміти, що далі робити із цим документом", - зазначив нардеп.

Він нагадав, що є три варіанти подальшої долі документа.

"Або ми все ж таки його рекомендуємо Верховній Раді до першого читання, але з рекомендаціями комітету... Або ми доопрацьовуємо його в комітеті і лише потім виносимо (на пленарне засідання парламенту – ІФ-У). Або ми взагалі відправляємо його суб'єкту законодавчої ініціативи. І тоді вони вже приходять із новим текстом, і ми його виносимо до зали", - розповів заступник голови комітету.

Чернев також зазначив, що рішення щодо законопроекту комітет ухвалить у вівторок-середу, а його фінальний варіант можна буде побачити лише після другого читання документа на пленарному засіданні Верховної Ради.

Як повідомлялося, урядовий законопроект №10378 про внесення змін до деяких законів про вдосконалення окремих питань мобілізації зареєстровано у Верховній Раді 25 грудня 2023 р. У парламенті також зареєстровано три альтернативні законопроекти про мобілізацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА