19:09 11.01.2024

У США побудовано тисячний винищувач п'ятого покоління F-35

1 хв читати
У США побудовано тисячний винищувач п'ятого покоління F-35

Американська корпорація Lockheed Martin завершила будівництво тисячного винищувача п'ятого покоління F-35, повідомило видання The War Zone.

Однак останні партії літака в новій модифікації поки що не будуть поставлені замовникам. Вони очікують встановлення нового обладнання Tech Refresh-3 (TR-3) і програмного забезпечення Block 4, яке належить завершити до середини поточного року.

При цьому в рамах модернізації всіх F-35 проводяться роботи з удосконалення двигунів Pratt & Whitney F135, які використовуються на всіх версіях винищувача.

Станом на початок січня винищувачі F-35 у США і країнах-одержувачах налітали понад 773 тис. годин, для них підготовлено понад 2280 пілотів і 15,4 тис. фахівців з технічного обслуговування в 14 льотних службах по всьому світу. Ці літаки вже здійснили понад 469 тис. вильотів.

Наразі вони розміщені або можуть розміщуватися на 32 базах і 11 авіаносних кораблях США та їхніх союзників. У міжнародній програмі Joint Strike Fighter (JSF) з виробництва винищувачів беруть участь 17 країн.

F-35 Lightning II - сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників, розроблене американською компанією Lockheed Martin у трьох варіантах: F-35A наземний винищувач зі звичайним злетом і посадкою для ВПС, F-35B винищувач із коротким злетом і вертикальною посадкою і F-35C палубний винищувач для ВМС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА