17:11 12.01.2024

Україна й Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки

1 хв читати
Україна й Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали угоду у сфері безпеки в п'ятницю в Києві, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Термін дії угоди - 10 років.

"Історія Європи змінилася. Це не просто декларація. Це реальність, яка настане в результаті гарантій безпеки Великої Британії. Якби такого рівня гарантій було досягнуто після 1991 року, то просто не було б російської агресії", - сказав Зеленський.

За його словами, "гарантії діятимуть до нашого вступу в НАТО. Ми домовилися з Британією про безпеку в усіх сферах - на землі, у повітрі, на морі та в кіберпросторі. Детально в угоді – про зброю. Чітко - про державний кордон, справедливо - про санкції, надійно - про відновлення після бойових дій".

Зі свого боку прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що "це буде швидка допомога зі зброєю, наземними озброєннями, морськими. Ми будемо також примушувати Росію платити економічну ціну такої агресії. Я думаю, що це дуже серйозні, конкретні зобов'язання, які ми взяли на себе".

"Я сподіваюся, що інші країни приєднаються до цієї угоди, надаючи вам, вашій державі, вашому народу більше гарантій. Щоб це стосувалося не лише сьогоднішнього дня, а й наступних років", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА