17:47 12.01.2024

Цілями ударів Великої Британії та США по єменських хуситах стали їхні майданчики для запуску дронів і ракет по торговельних суднах у Червоному морі - Сунак

2 хв читати
Цілями ударів Великої Британії та США по єменських хуситах стали їхні майданчики для запуску дронів і ракет по торговельних суднах у Червоному морі - Сунак

Цілями нічних ударів Великої Британії та США по єменських хуситах стали їхні майданчики для запуску дронів і ракет по торговельних суднах у Червоному морі; це був акт самозахисту, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

"Дозвольте сказати про ситуацію в Червоному морі: альянс Велика Британія - США завдав ударів проти хуситів у Ємені. Це було спрямовано на знищення майданчиків, з яких хусити запускали дрони і ракети проти торговельних суден у Чорному морі", - заявив Сунак на пресконференції за підсумками зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Як він наголосив, для того щоб знизити військові можливості хуситів, цілі обирали дуже обережно, а силу було застосовано пропорційно.

Британський прем'єр зазначив, що "дії хуситів несли знищення і біди, що призводило до загрози морському судноплавству".

"Після неодноразових попереджень про необхідність припинення цих атак, після виступу в ООН, де 10 січня говорили про необхідність збереження свободи мореплавства і необхідність припинення цих бойових дій. Однак нічого цього не сталося. Саме тому сьогодні Велика Британія, зокрема, вдалася до обмежених кроків на самозахист. І перед лицем цієї агресії ми завжди дотримуватимемося верховенства права", - сказав він.

Сунак зазначив: "Ми абсолютно хотіли б бачити деескалацію і відновлення стабільності в регіоні. Але за кілька останніх тижнів ми бачимо замість цього значне підвищення кількості атак на комерційні судна, що негативно позначається на світовій економіці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА