18:29 12.01.2024

Україна не здасться, і Сполучене Королівство ніколи не відступить - Сунак

2 хв читати
Україна не здасться, і Сполучене Королівство ніколи не відступить - Сунак

Сполучене Королівство не припинить надавати допомогу Україні у війні з Росією, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

"Путін вважав, що зможе підкорити Україну силою за лічені тижні, але зіткнувся зі спробою державного перевороту і був звинувачений як міжнародний воєнний злочинець. Він очолює економіку, сильно ослаблену санкціями, і йому вдалося переконати країни у всій Європі, щоб значно збільшити свої оборонні видатки. Нині він змушений випрошувати зброю в Ірану та Північної Кореї, відчайдушно жертвуючи сотнями тисяч чоловіків у надії, що Україна поступиться або що її друзі підуть. Що ж, Україна не здасться, і Сполучене Королівство ніколи не відступить", - сказав Сунак у своєму виступі на пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю.

Він наголосив, що з кожною випущеною Росією ракетою український народ стає "ще рішучішим, і його почуття національної приналежності стає дедалі сильнішим".

Водночас Сунак акцентував увагу на вже наявних на сьогодні перемогах України у війні з Росією.

"Російські військові значно переважають за чисельністю українські сили, але ви вже повернули собі половину окупованої території. Ви втримали схід, відновили життєво важливі судноплавні шляхи, щоб допомогти прогодувати світ, і дедалі більше перетворити Крим на вразливе місце для Росії, а не на їхню сильну сторону. Ці перемоги засвідчують: Росію можна перемогти в її загарбницькій війні, яка вже втратила майже пів мільйона чоловіків", - зазначив він.

"Історія свідчить, що демократії, які витримують, завжди перемагають. Путін не може зрозуміти, що, навіть убиваючи людей і руйнуючи будівлі, жодна армія ніколи не зможе перемогти свободу вільного народу. І саме тому Україна переможе", - додав прем'єр-міністр Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА