01:38 14.01.2024

Міністр оборони США Ллойд Остін залишається в лікарні

2 хв читати
Міністр оборони США Ллойд Остін залишається в лікарні

 Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III залишається в лікарні в "хорошому стані" після лікування раку простати, повідомляє в суботу BBC із посиланням на Пентагон.

У заяві йдеться, що пан Остін відновив виконання деяких своїх обов'язків і перебуває "в контакті зі своїми старшими співробітниками".

У заяві також ідеться, що конкретної дати його виписки з лікарні не називають.

70-річний Остін був поміщений у відділення інтенсивної терапії 1 січня через ускладнення після операції, проведеної наприкінці грудня. Однак, високопоставлені представники оборонного відомства і Білого дому дізналися про те, що він серйозно хворий, лише через три дні.

У заяві, опублікованій у суботу, прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер сказав, що пан Остін "має повний доступ до необхідних захищених засобів зв'язку і продовжує стежити за повсякденними операціями (Міністерства оборони) по всьому світу". Він додав, що надаватиме "щоденну інформацію" про свій стан.

Його таємна госпіталізація викликала заклопотаність щодо безпеки та прозорості, що призвело до початку трьох розслідувань з приводу того, як Білий дім впорався з кризою його здоров'я.

Генеральний інспектор Пентагону заявив, що розслідуватиме це питання. Розслідування проводиться після 30-денної оцінки, проведеної за розпорядженням власного офісу секретаря кабінету міністрів, і перевірки, проведеної Білим домом.

Пан Остін зазнав критики за те, що протягом кількох днів не повідомляв високопоставленим чиновникам про своє лікування, і згодом вибачився за те, що "не забезпечив належне інформування громадськості".

Президент Джо Байден підтримав його, але визнав, що було "неоптимально" не розкривати серйозність його хвороби. Відтоді Білий дім повідомив секретарів кабінету міністрів, що вони повинні чітко повідомляти адміністрації, коли вони не можуть виконувати свої обов'язки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА