20:08 15.01.2024

Військові США підтвердили інформацію про ракетний удар хуситів по американському судну

2 хв читати

Центральне командування ЗС США (CENTCOM) у понеділок підтвердило відомості, що випущена єменськими хуситами ракета влучила по американському судну.

"15 січня приблизно о 16:00 за місцевим часом (15.00 кв.) підтримувані Іраном заколотники-хусити запустили протикорабельну ракету з контрольованої ними території Ємену та поцілили по контейнеровозу Gibraltar Eagle під прапором Маршаллових островів - по судну, яким володіють та управляють США", - йдеться в заяві CENTCOM у соцмережі X.

У командуванні зазначили, що постраждалих унаслідок ракетного удару немає. Судно не зазнало суттєвих пошкоджень і продовжило шлях. Також у CENTCOM повідомили, що раніше зафіксували запуск протикорабельної ракети в бік південної акваторії Червоного моря, але ракета зрештою впала у воду.

У компанії-власнику судна Eagle Bulk Shipping уточнили, що інцидент стався в Аденській затоці за 160 км від берега. Судно, що перевозило вироби зі сталі, було пошкоджено, але змогло продовжити хід із метою покинути цей район.

7 жовтня 2023 року угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб, ще 240 осіб було взято в заручники. У відповідь Ізраїль почав операцію проти ХАМАС. Ці події призвели до того, що низка угруповань на Близькому Сході активізували атаки проти американських сил в Іраку і Сирії. Єменські заколотники-хусити, своєю чергою, стали обстрілювати судна в Червоному морі. У результаті минулого тижня США і Велика Британія завдали серію авіаударів по військових об'єктах, що належать хуситам у Ємені у відповідь на їхні тривалі напади на судна.

За даними західних ЗМІ, раніше Червоного моря намагалися уникати контейнеровози, однак після ударів США і Британії проходу через ці води все частіше остерігаються екіпажі танкерів.

Тим часом Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у понеділок продовжувала бомбардування Сектора Гази, зокрема міста Хан-Юніс на півдні анклаву. Ізраїльські військові продовжували розширювати зону контролю на півночі анклаву. Зі свого боку палестинські ЗМІ повідомляли про бої між ЦАХАЛ і членами ХАМАС у Хан-Юнісі, про застосування ізраїльтянами танків у таборах біженців Аль-Магазі та Бурейдж у центральній Газі.

За даними палестинського МОЗ, за останні 24 години в Секторі загинули ще 132 палестинці. Загальна кількість загиблих із 7 жовтня сягнула 24,1 тис. осіб, ще 61 тис. осіб дістали поранення. Однак у статистиці МОЗ Гази не робиться різниці між цивільним населенням і членами палестинських збройних угруповань.

У понеділок палестинець викрав машину і став збивати пішоходів у місті Раанана в центральній частині Ізраїлю. Постраждали щонайменше 13 осіб. Водія затримали, поліція припускає, що він виходець із Хеврона на Західному березі річки Йордан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА