13:29 17.01.2024

Фінляндія виділить €4 млн у 2024-2025 рр. для Плану дій Ради Європи для України

2 хв читати
Фінляндія виділить €4 млн у 2024-2025 рр. для Плану дій Ради Європи для України

У 2024-2025 рр. Фінляндія виділить €4 млн для підтримки Плану дій Ради Європи для України, зокрема, в рамках допомоги особливу увагу буде приділено інтеграції людей з інвалідністю, гендерній рівності, запобіганню та боротьбі з насильством щодо жінок. 

"Фінляндія підтримає План дій Ради Європи для України 4 млн євро у 2024-2025 роках. Особливу увагу Фінляндія приділить гендерній рівності, виконанню Стамбульської конвенції про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок і домашнім насильством, а також інтеграції людей з інвалідністю. Підтримка надається з коштів, які Фінляндія виділяє на співробітництво з метою розвитку", - йдеться в пресрелізі, розміщеному на сайті Міністерства закордонних справ Фінляндії.

У міністерстві зазначають, що План дій на 2023-2026 рр. розробила Рада Європи у співпраці з українською владою, до нього входить підтримка України у зміцненні прав людини, демократії та верховенства права для приведення їх у відповідність до європейських стандартів, економічного відновлення та реконструкції країни, а також підтримка вступу України до ЄС.

"Підтримка структурних реформ має вирішальне значення для майбутнього України. Дуже важливо, що Фінляндія співпрацює з Радою Європи в цьому питанні", - заявила міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Вілле Тавіо.

План дій Європейського Союзу спрямований на зміцнення прав найбільш вразливіших груп населення та населення, яке постраждало від війни, а також підтримки України в реалізації антикорупційної стратегії на 2021-2025 рр.

У пресслужбі нагадали, що Плани дій Ради Європи для України реалізовуються з 2005 року, а Фінляндія підтримує їх із 2014 року. Для підтримки Плану дій у 2018-2022 рр. Фінляндія виділила €3,5 млн.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Фінляндія надала Україні підтримку в рамках співпраці у сфері розвитку та гуманітарної допомоги на загальну суму понад €570 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

У Бериславі ввечері окупанти скинули вибухівку на навчальний заклад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА