19:04 17.01.2024

Суд продовжив дію процесуальних обов'язків для нардепа Лабазюка та його спільника

2 хв читати
Суд продовжив дію процесуальних обов'язків для нардепа Лабазюка та його спільника

Суд продовжив до 18 березня поточного року дію процесуальних обов'язків, покладених на чинного народного депутата та його спільника - керівника підприємства, яких викрили на наданні неправомірної вигоди топчиновникам у сфері відновлення, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"17 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП і продовжив дію процесуальних обов'язків, покладених на чинного народного депутата та його спільника - керівника підприємства, яких викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. Обов'язки продовжено до 18.03.2024", - йдеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в середу.

У повідомленні не названо імен підозрюваних, але, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про народного депутата Сергія Лабазюка (група "За майбутнє").

При цьому САП інформує, що "17 січня 2024 року в Апеляційній палаті ВАКС відбувся розгляд апеляційних скарг прокурора САП і сторони захисту на рішення ВАКС від 28.11.2023 про застосування запобіжного заходу до вищезазначеного народного депутата. За результатами засідання апеляційна палата ВАКС відмовила в задоволенні апеляційних скарг і залишила рішення суду першої інстанції без змін".

САП нагадує, що 28 листопада 2023 року суд відправив під арешт цього депутата з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави, та покладенням процесуальних обов'язків у разі її внесення. До його спільника суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 12,078 млн грн застави. "Оскільки за осіб внесено заставу, на них покладено відповідні процесуальні обов'язки", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, САП і НАБУ повідомили про підозру чинному народному депутату групи "За майбутнє" Лабазюку, який є членом парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики. За інформацією слідства, Лабазюк хотів отримати для свого підконтрольного підприємства замовлень на відновлення інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. Для цього він у серпні звернувся до віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та пообіцяв віддавати з кожного підряду 3-5% від вартості.

Надалі підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі $150 тис.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА