12:52 19.01.2024

РФ тримає угруповання в 20 тис. військовослужбовців біля північного кордону України - Наєв

1 хв читати
РФ тримає угруповання в 20 тис. військовослужбовців біля північного кордону України - Наєв

Станом на п'ятницю, 19 січня, обстановка в Північній операційній зоні залишається контрольованою. Водночас на території РФ противник створив і тримає угруповання загальною чисельністю майже 20 тис. осіб, повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

"Підрозділи ворога постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості. Відмічаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння", - написав Наєв у телеграм-каналі.

У свою чергу з боку Білорусі, з метою посилення кордону, крім підрозділів прикордонної служби, уздовж кордону перебувають приблизно 1 800 осіб зі складу збройних сил. Військові та правоохоронні підрозділи вживають заходів бойової підготовки, нарощують систему спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону.

"У рамках створення так званої "Союзної держави", воєнно-політичне керівництво білорусі продовжує надавати посильну допомогу рф у збройній агресії проти нашої держави шляхом постачання та ремонту озброєння і військової техніки. На підприємствах військово-промислового комплексу білорусі здійснюється виробництво нових та переробка застарілих боєприпасів з подальшою їх передачею в інтересах збройних сил росії", - додав Наєв.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА