21:14 20.01.2024

МВС оголосило в розшук лідера забороненої Компартії України Петра Симоненка

2 хв читати
МВС оголосило в розшук лідера забороненої Компартії України Петра Симоненка

Міністерство внутрішніх справ (МВС) оголосило в розшук лідера забороненої Комуністичної партії України Петра Симоненка, який втік до РФ на початку повномасштабного вторгнення.

Як зазначається в повідомленні, опублікованому на сайті МВС у суботу, Симоненко зник 19 серпня 2023 року.

Як повідомлялося, у серпні 2023 року СБУ сповістила Симоненку про підозру. За даними спецслужби, на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Симоненко, який підтримав російську агресію, звернувся до вищого військово-політичного керівництва країни-агресора щодо його "евакуації". Щоб вивезти Симоненка з його сім'єю із захопленого селища Березівка Макарівського району Київської області, Кремль розпорядився відправити туди загін спецпризначенців РФ.

Після прибуття російських окупантів екснардеп особисто їх зустрічав, а потім розквартирував у власному будинку. З 4 до 8 березня минулого року окупаційний спецпідрозділ "супроводжував" комуніста і його близьких через блокпости росіян на територію Білорусі.

Звідти він переїхав до Росії, де його призначили заступником голови Центрального комітету міжнародного комуністичного об'єднання "Союз комуністичних партій - комуністичної партії Радянського Союзу". У СБУ уточнили, що це прокремлівська організація, яка підконтрольна російській компартії на чолі з її лідером - депутатом держдуми РФ Геннадієм Зюгановим.

За його вказівкою Симоненко веде публічну кампанію на підтримку агресивної політики Москви проти України.

Симоненку повідомили про підозру за двома статтями: ч.3 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації);

ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, зокрема шляхом представлення збройної агресії РФ проти України як внутрішнього громадянського конфлікту з використанням засобів масової інформації).

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА