18:40 21.01.2024

Львів отримає десять нових трамваїв, придбаних за кредитні кошти ЄІБ

2 хв читати

Львів отримав дев'ять трамваїв "Електрон", придбаних за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у межах проєкту "Міський громадський транспорт України".

Останній, десятий, трамвай буде поставлено місту в лютому, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) у фейсбуці.

"Львів отримує трамваї "Електрон" у рамках спільного проєкту Міністерства відновлення та Європейського інвестиційного банку. Десять трамваїв місту надається у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України", що втілюється Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерство фінансів України, міськими радами та комунальними підприємствами. Наразі місто отримало дев’ять трамваїв. Останній, десятий, очікується у лютому цього року", - йдеться в повідомленні в неділю.

Зазначається, що "Електрон" – вітчизняний концерн, виробництво відбувається в Україні. Трамвай T5L641 – п`ятисекційний однопросторовий вагон з системою кондиціонування салону і кабіни водія, пониженим рівнем вібрації та шуму. Його технічний рівень відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагона дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів. Останнє зручно для пасажирів з дітьми та маломобільних людей.

Передбачено 56 місць для сидіння, загальна пасажиромісткість трамвая - 250 осіб.

Підлогу вагона в зоні дверей салону обладнано системою підігріву, що унеможливлює обмерзання і намерзання снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло в холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця в спеку.

Трамвай обладнано зовнішніми та внутрішніми відеокамерами панорамного огляду: пасажирського салону, майданчиків поблизу пасажирських дверей і зон позаду вагона, які забезпечують ширшу зону оглядовості та контроль водія за дорожньою ситуацією, посадкою-висадкою пасажирів, повідомили в Мінвідновлення.

Після проведення всіх підготовчих робіт нові трамваї зможуть курсувати на лінії - здебільшого, на маршруті №8, що з'єднує Сихів і центральну частину міста. На цьому маршруті працюють 8 аналогічних трамваїв, отриманих у попередні роки.

"Оновлення рухомого складу ЛКП "Львівелектротранс" відбувається за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Проєкт "Міський громадський транспорт України" є рамковим кредитом від ЄІБ. У рамках цього проєкту місто отримало €17,4 мільйона кредиту на закупівлю десяти п’ятисекційних трамваїв", - уточнили в Мінвідновлення. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА