17:10 23.01.2024

Не довіряють Верховному Суду 60% українців, пріоритетом вважають кадрове оновлення судової системи - соцопитування

1 хв читати
Не довіряють Верховному Суду 60% українців, пріоритетом вважають кадрове оновлення судової системи - соцопитування

Абсолютна більшість українців - 60% - не довіряє Верховному Суду, свідчать результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 8 до 15 грудня 2023 року на замовлення Фонду DEJURE.

Довіру до Верховного Суду поділяє 22% респондентів. При цьому довіра чи недовіра до Верховного Суду поширена незалежно від регіону та фінансового становища респондента, наголошується в результатах дослідження.

Основними факторами, що впливають на недовіру до судової системи, опитані назвали поширеність корупції серед суддів, їхню безкарність, кругову поруку в системі правосуддя (45%), недостатню доброчесність суддів (42%) та їхню залежність від політиків та олігархів (41%).

Для більш ніж 60% опитаних найважливішими пріоритетами в судовій реформі є кадрове оновлення та перевірка декларацій з подальшим ухваленням рішення про перебування судді на посаді. Найменш пріоритетним для респондентів було якнайшвидше заповнення всіх вакантних посад у судах (11%) та підвищення зарплат і гарантій для суддів (2%).

41% опитаних українців вважають, що найбільший вплив на відбір суддів повинні мати міжнародні експерти. Майже чверть (24%) віддає перевагу українським представникам громадськості в цьому питанні. Найменше довіряють цю функцію українським суддям та органам суддівського управління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА