17:25 23.01.2024

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" номіновано на "Оскар"

2 хв читати
Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" номіновано на "Оскар"

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" журналіста і режисера Мстислава Чернова номіновано на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв.

Згідно з повідомленням Української кіноакадемії, український фільм увійшов до списку номінантів на "Оскар" у категорії "Найкращий документальний фільм".

96-та церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 10 березня 2024 року.

Як повідомлялося, 2019 року від України на премію "Оскар" було висунуто фільм Нарімана Алієва "Додому" ("Evge"), 2020-го - "Атлантида" Валентина Васяновича ("Atlantis"), 2021-го - "Погані дороги" Наталії Ворожбит, 2022 року - "Клондайк" Марини Ер Горбач. За час незалежності Україна в різні роки понад 10 разів висувала фільми на премію "Оскар", проте жоден із них не потрапив до списку номінантів.

Організатори 96-ї церемонії премії оголосили у вівторок, що за нагороду в номінації "Найкращий фільм" американської кіноакадемії "Оскар" боротимуться фільми "Оппенгеймер" Крістофера Нолана, "Вбивці квіткової повні" Мартіна Скорсезе й "Барбі" Грети Гервіг.

Серед претендентів на нагороду в цій номінації також "Траєкторія падіння" Жустін Тріє, "Залишені" Александера Пейна, "Американське чтиво" Корда Джефферсона, "Маестро" Бредлі Купера, "Минулі життя" Селін Сон і "Бідолахи" Йоргоса Лантімоса.

Найкращим режисером може стати Крістофер Нолан ("Оппенгеймер"), Мартін Скорсезе ("Вбивці квіткової повні"), Жустін Тріє ("Траєкторія падіння"), Йоргос Лантімос ("Бідолахи") і Джонатан Глейзер ("Зона інтересів").

На звання найкращої акторки за версією американської кіноакадемії претендує Аннетт Бенінг ("Наяд"), Лілі Гладстон ("Вбивці квіткової повні"), Сандра Гюллер ("Траєкторія падіння"), Кері Малліган ("Маестро") і Емма Стоун ("Бідолахи"). Найкращим актором може стати Кілліан Мерфі ("Оппенгеймер"), Бредлі Купер ("Маестро"), Колман Домінго ("Растін"), Пол Джаматті ("Залишені") і Джеффрі Райт ("Американське чтиво").

На нагороду в категорії "Найкращий оригінальний сценарій" претендують "Траєкторія падіння", "Залишені", "Маестро", "Травень, грудень" і "Минулі життя". За нагороду за найкращий адаптований сценарій поборються "Американське чтиво", "Барбі", "Оппенгеймер", "Бідолахи" й "Зона інтересів".

На нагороду в номінації "Акторка другого плану" претендують: Емілі Блант за роль у фільмі "Оппенгеймер", Даніель Брукс ("Барва пурпурова"), Джоді Фостер ("Наяд"), Да’Він Джой Рендольф ("Залишені") і Америка Феррера ("Барбі"). В аналогічній чоловічій номінації представлені Раян Гослінг ("Барбі"), Роберт Дауні-молодший ("Оппенгеймер"), Марк Руффало ("Бідолахи"), Роберт де Ніро ("Вбивці квіткової повні") і Стерлінг К. Браун ("Американське чтиво").

Найкращим анімаційним фільмом може стати "Хлопчик і чапля", "Стихії", "Німона", "Мрії робота", "Людина-павук: Крізь всесвіт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА