17:50 23.01.2024

УВКБ ООН допомогло відремонтувати понад 27,5 тис. будинків в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ

2 хв читати
УВКБ ООН допомогло відремонтувати понад 27,5 тис. будинків в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді разом із послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі та керівником Офісу генерального директорату Європейської комісії з гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення Клаудією Амарал відвідали населені пункти Київщини, щоб побачити результати й нові рішення для людей, чиї будинки були пошкоджені чи знищені внаслідок війни.

У тісній співпраці з урядом України, регіональною та місцевою владою Агентство ООН у справах біженців ООН разом із партнерами завершили ремонт понад 27,5 тис. будинків у всій країні з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року, і ця кількість зростає щотижня.

Як повідомили у пресслужбі УВКБ ООН, у таких регіонах, як Київська, Миколаївська, Чернігівська, Сумська та Харківська області, відбулися значні ремонтні та відновлювальні роботи, зокрема приватних будинків, а також багатоповерхових будівель, де здебільшого було замінено й оновлено вікна.

Зазначено, що УВКБ ООН залучає українських підрядників до ремонтних робіт, надає будівельні матеріали або грошові кошти для покриття витрат на ремонт і матеріали для того, щоб гарантувати ремонт, адаптований до конкретних потреб і становища родини.

Європейський Союз і Японія разом зі США - три найбільші донори реагування УВКБ ООН в Україні, чиї внески дали змогу Агентству підтримувати й допомагати постраждалим від війни найбільш нужденним людям у всій країні.

23 січня делегація відвідала Горенку й Ірпінь у супроводі голови Київської облдержадміністрації Руслана Кравченка.

Окрім довгострокових ремонтів будинків і багатоповерхових будівель, УВКБ ООН також надає матеріали для екстреного ремонту одразу після атак, як це було після нещодавніх обстрілів у Харкові, Кривому Розі й Одесі. Верховний комісар ООН у справах біженців відвідав ці міста останніми днями, щоб побачити на власні очі руйнування й негайне гуманітарне реагування, надане через партнерів УВКБ ООН у тісній взаємодії з місцевою владою.

Від початку повномасштабного вторгнення понад 271 684 осіб отримали такі набори для екстреного ремонту, що дало їм змогу швидко полагодити свої будинки.

УВКБ ООН також робить внесок у державну програму "єВідновлення" та механізми доступу до житла й компенсацій для людей, чиї будинки було зруйновано, обмінюючись комплексним набором даних щодо оцінки реагування на збитки (SIDAR) й надаючи юридичні консультації, щоб допомогти людям подати заявку на компенсацію або відновити важливі майнові документи. Це відбувається в рамках нової платформи для співпраці "Україна - це Дім", започаткованої УВКБ ООН

18 січня Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді повідомив, що прямує до Молдови та України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА