12:40 24.01.2024

Карандєєв вважає логічним повернення Держкіно у сферу управління Мінкультури

1 хв читати
Карандєєв вважає логічним повернення Держкіно у сферу управління Мінкультури

В. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв вважає логічним повернення Державного агентства з питань кіно у сферу управління Мінкультури.

"Я вважаю, що це було б логічно, бо кіно - це теж мистецтво. Природно було б, якби всі види діяльності у сфері мистецтв були об'єднані в координації одного міністерства. Це логічно", - сказав Карандєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи потрібно повертати Держкіно в підпорядкування Мінкультури.

Щодо нинішньої оцінки роботи Держкіно в. о. міністра зазначив, що відомству зараз дуже важко, бо кінематограф в Україні як такий на сьогодні майже неможливий у довоєнному форматі. "Минулого року взагалі не було передбачено навіть фінансування на виготовлення фільмів. Цього року бюджет певний є. Я радий, що знімається документальне кіно - це дуже важливо. Це фіксація тих подій, які ми передамо наступним поколінням. Знімаються деякі художні фільми. І це теж важливо. Але це, на жаль, більше виняток", - додав він.

Карандєєв зазначив, що перед Держкіно стоять виклики: зберегти сферу, зберегти людей, забезпечити присутність українського кінематографа на міжнародній арені, підтримати ті проєкти, які реалізуються сьогодні, та допомогти в їх просуванні.

Як повідомлялося, у листопаді 2021 року Кабінет Міністрів передав Держкіно у сферу координації уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА