05:09 26.01.2024

Саудівська Аравія змінить правила продажу алкоголю

2 хв читати
Саудівська Аравія змінить правила продажу алкоголю

Нові правила продажу алкоголю в Саудівській Аравії були оприлюднені напередодні відкриття першого магазину спиртних напоїв у столиці країни Ер-Ріяді, повідомляє в четвер CNN.

Правила, що регулюють квоти на алкоголь для немусульманських дипломатичних місій, запроваджуються з метою "протидії незаконній торгівлі алкогольними товарами", йдеться в заяві урядового Центру міжнародних комунікацій (CIC).

Агентство Reuters з посиланням на джерело, знайоме з планами, і документ повідомило, що Саудівська Аравія готується відкрити в столиці Ер-Ріяді перший магазин алкоголю, який буде обслуговувати виключно не-мусульманських дипломатів.

У відповідь на повідомлення Reuters CIC повідомила CNN, що "новий процес буде зосереджений на виділенні певної кількості алкогольних товарів під час в'їзду до Королівства, щоб покласти край попередньому нерегульованому процесу, який призвів до неконтрольованого обміну такими товарами в Королівстві".

У CIC не уточнили, чи буде відкрито магазин, але повідомили, що нову "нормативну базу було запроваджено для протидії незаконній торгівлі алкогольними товарами та продукцією, отриманою дипломатичними місіями", йдеться в повідомленні CIC.

Продаж і вживання алкоголю в Саудівській Аравії суворо заборонені і караються ударами батогом, депортацією, штрафами і тюремним ув'язненням.

Однак країна під керівництвом наслідного принца Мухаммеда бін Салмана розбудовує свою туристичну галузь у рамках грандіозної програми з диверсифікації економіки. Це призвело до припущень про те, що в найближчому майбутньому в Королівстві може бути легалізовано алкоголь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА