12:44 26.01.2024

Міноборони знову провело позапланову перевірку постачання харчування до військових частин, виявлено порушення

1 хв читати

Заступник міністра оборони України Віталій Половенко проінспектував постачання продуктів у військові частини на південному сході країни.

Як повідомляє Міноборони, це вже другий позаплановий візит за тиждень - 19 січня Віталій Половенко разом із членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю позапланово перевірили склади деяких військових частин на сході.

"Ситуація повторюється. Деякі компанії, з якими ми підписали договори наприкінці 2023 року, не можуть впоратися зі своїми обов’язками. Йдеться про постачання, по-перше, якісних продуктів, по-друге, вчасне постачання", - зазначив Половенко.

Своєчасні та якісні постачання - серед ключових пріоритетів команди Міноборони, зазначив заступник міністра. Тож, щоб така ситуація не повторювалася, у майбутньому закупівлі проводитиме ДП "Державний оператор тилу" (ДОТ).

"Варто враховувати всі нюанси та особливості військових підрозділів. Тому інформацію з таких перевірок ми передаватимемо в ДОТ, адже в майбутньому саме вони проводитимуть торги на харчування. Кожен новий постачальник має бути готовим до оперативності. Наші військові повинні забути про проблеми з якістю та недовезенням", - наголосив Половенко.

В обох випадках за всіма зафіксованими порушеннями буде складено відповідні акти. У разі недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компаніям, які зривають терміни постачання.

За результатами попередньої поїздки Міністерство оборони змінило постачальника деяким військовим частинам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА