19:11 03.02.2024

Помер син останнього короля Італії Віктор Еммануїл Савойський

1 хв читати
Помер син останнього короля Італії Віктор Еммануїл Савойський

Син останнього короля Італії Умберто II Віктор Еммануїл Савойський помер у суботу в Швейцарії на 87-му році життя, повідомляють італійські ЗМІ.

"О 7:05 ранку 3 лютого 2024 року його королівська високість Віктор Еммануїл, герцог Савойський, принц Неаполітанський помер у Женеві в оточенні членів його сім'ї", - цитує газета "Корр'єре делла Сера" текст заяви Савойського дому.

Віктор Еммануїл народився 12 лютого 1937 року в Неаполі. Його батько, король Умберто II обіймав престол із 9 травня до 12 червня 1946 року. У червні 1946 року італійці на референдумі проголосували за скасування монархії і проголосили республіку. У країні ухвалили закон, згідно з яким усі члени Савойської династії чоловічої статі були зобов'язані назавжди покинути територію Італії. Цей закон скасували лише через багато десятиліть.

Після смерті Умберто II його син став главою Савойської династії. У 2000-х роках Віктор Еммануїл разом із сином зробив невдалу спробу відсудити в Італії 260 млн євро як компенсацію за конфісковане майно його родини.

"Корр'єре делла Сера" зазначає, що Віктор Еммануїл у минулому запевняв, що не шкодує про те, що так і не став королем Італії. "Ні, я про це не шкодую. Мій єдиний жаль - це те, що я виріс за межами Італії", - заявив він в одному з інтерв'ю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА