12:19 05.02.2024

Україна очікує літаки F-16 і ракети з дальністю 300-500 км у наступних пакетах військової допомоги - Наєв

2 хв читати
Україна очікує літаки F-16 і ракети з дальністю 300-500 км у наступних пакетах військової допомоги - Наєв

Наступні пакети військової допомоги Україні включатимуть літаки F-16 і ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів, повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

"У подальших пакетах військової допомоги Україна чекає на літаки F-16 та ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів, що дозволить Силам оборони України досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити нашу територію від ворога", - розповів Наєв в інтерв'ю, розміщеному на сторінці командування Об'єднаними силами у фейсбуці в неділю.

За його словами, український арсенал уже поповнився сучасним озброєнням - від дронів до передових систем протиповітряної оборони, й українська армія дуже швидко його опанувала. Наєв висловив упевненість, "що в жодній країні світу немає такої кількості різноманітної зброї, як в Україні".

"ЗСУ завдяки матеріально-технічній допомозі країн-партнерів отримали західні артилерійські зразки озброєння, що за своїми тактико-технічними характеристиками переважають подібні зразки артилерії рф. Зокрема надійшли польові гаубиці М777А1, FH70 та самохідні артилерійські установки Caezar, AHS Krab, PzН-2000, М109, які в поєднанні з системами контрбатарейної боротьби та розвідувальними БПЛА дозволили Силам оборони знівелювати багатократну перевагу противника", - зауважив командувач.

Водночас він зазначив, що найбільшу загрозу з боку противника наразі становлять ракетно-авіаційні удари з застосуванням літаків дальньої авіації, оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", гіперзвукових авіаційних комплексів Х-47М "Кинджал", зенітно-ракетних систем С-300/400 та іранських дронів-камікадзе типу Shahed. "Масоване застосування всіх типів ракет і БПЛА здійснюється з глибини території Росії, що не дозволяє їх вражати на більшій траєкторії польоту", - зазначив Наєв. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА