14:23 05.02.2024

Керівника структурного підрозділу Верховного Суду України викрито на виправданні російської агресії - СБУ

2 хв читати
Керівника структурного підрозділу Верховного Суду України викрито на виправданні російської агресії - СБУ

Служба безпеки України викрила посадовця Верховного Суду України, який виправдовував агресію РФ, чекав на новий наступ окупантів і сподівався на швидку окупацію Української держави.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на очільника одного зі структурних підрозділів Верховного Суду України. Посадовець виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію нашої держави", - йдеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в понеділок.

У повідомленні наголошується, що в розпорядженні СБУ є записи розмов, у яких фігурант заперечує суверенітет України та пропонує віддати окупантам південні регіони, зокрема Одеську й Херсонську області. "Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" і підтримував їхню участь у війні проти нашої держави", - інформують у спецслужбі.

У СБУ розповіли, що посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено мобільні телефони та комп'ютери з доказами протиправної діяльності, майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї, спеціальний технічний засіб незаконного стеження, прокремлівську літературу.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою). Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину.

Пізніше Верховний Суд у телеграм-каналі уточнив, що в повідомленні СБУ йдеться про особу, яку не було переведено до штату Верховного Суду.

"Звертаємо увагу, що особа, про яку йдеться в повідомленні СБУ, працювала у Верховному Суді України й не була переведена у штат Апарату Верховного Суду, а отже – ніколи не працювала у Верховному Суді", - йдеться в повідомленні.

У Верховному Суді нагадують, що Верховний Суд України припинив свою діяльність 15 грудня 2017 року у зв'язку з початком функціонування Верховного Суду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА