15:37 05.02.2024

У Києві затримали ексменеджерку банку, яка виманила в колишніх клієнтів 86 млн грн

2 хв читати

Співробітники Національної поліції України затримали киянку - ексменеджерку банку, яка виманила в колишніх клієнтів 86 млн грн.

"38-річна киянка, колишня менеджерка банку з роботи з віпклієнтами, виманювала кошти у громадян, обіцяючи високий дохід, та привласнювала їх. Після свого звільнення з банку жінка вирішила використати довіру ексклієнтів на власну користь. А щоб уникнути підозр, шахрайка орендувала приміщення під справжнім банківським відділенням та приховала інформацію про своє звільнення", - повідомляється на сторінці Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у фейсбуці в понеділок.

За інформацією департаменту, жінка просила в колишніх клієнтів гроші в борг під відсотки. "Кошти зобов'язувалася повернути в найкоротші терміни, а для переконливості писала розписку. Однак після отримання грошей вимикала телефон і зникала", - зазначається в повідомленні.

Наразі відомо, що в такий спосіб жінка виманила майже 86 млн грн під виглядом позики. Оскільки серед потерпілих були і співробітники МВС, у розслідуванні був задіяний Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Оперативники внутрішньої безпеки та слідчі поліції Києва зібрали доказову базу протиправної діяльності фігурантки та повідомили їй про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

"Не бажаючи нести відповідальності за скоєне, жінка вирішила уникнути судових засідань та втекти від слідства. Однак працівники ДВБ встановили місцеперебування та затримали її", - наголошують у департаменті.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром 30 млн грн.

Триває слідство з метою встановлення інших причетних до афери. Крім того, вживаються заходи щодо виявлення інших епізодів злочинної діяльності зловмисниці. Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА