20:40 05.02.2024

Боррель на шляху до Києва зробив зупинку у Варшаві

2 хв читати
Боррель на шляху до Києва зробив зупинку у Варшаві

Високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель на шляху до України зупинився в Польщі, щоб провести консультації з польською стороною щодо подальшої підтримки України.

Про це сам Боррель сказав у понеділок у Варшаві на спільній з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським пресконференції.

"Я їду в Україну. Я їду до Києва і хотів зробити зупинку у Варшаві, тому що нам потрібно провести консультації з нашими польськими друзями, щоб краще зрозуміти, що відбувається в Україні, і як ми можемо продовжувати нашу підтримку", - повідомив Високий представник.

За його словами, під час переговорів із польською стороною обговорювалися питання "всіх форм підтримки України": військова, фінансова, відновлювальна, заходи проти Росії, використання заморожених активів.

"Дозвольте мені визнати, що Польща від самого початку продемонструвала тверду підтримку України. Прийом біженців, надання суттєвої військової допомоги, розміщення штаб-квартири навчальної місії (EUMAM Україна), яка навчатиме 40 тис. українських солдатів, а також надання логістичного центру для військових постачань, які надаються всіма партнерами. Польський уряд і польське суспільство доклали багато зусиль. І я хочу подякувати вам за цей важливий внесок у загальну підтримку України Європейським Союзом. Я думаю, ми можемо сказати, що ми домовилися, що ми маємо підтримувати Україну не лише стільки, скільки буде потрібно, а й чого б це не коштувало. Це не просто питання часу, це питання кількості та якості наших поставок", - деталізував Боррель.

При цьому Високий представник висловив упевненість, що "потрібно робити більше і швидше, тому що Україна повинна перемогти". "Україна бореться, але вона також бореться за європейську безпеку", - наголосив він.

Боррель також констатував, що потрібно думати про довгострокову перспективу. "Підтримка України - це, перш за все, допомога Україні в боротьбі з вторгненням, але ми повинні думати про те, як досягти миру, і як ми підтримуємо процес відновлення України. Я збираюся в Україну, щоб обговорити поточні безпекові зобов'язання ЄС", - пояснив Високий представник.

Він також висловився про необхідність продовжувати постачати боєприпаси. "Я думаю, що ми - за підтримки Польщі - досягнемо остаточної угоди до початку березня щодо пропонованого Фонду допомоги Україні в рамках Європейського фонду миру, і я розраховую на сильну підтримку з боку Польщі. Якщо ми схвалимо (фонд), це забезпечить більшу передбачуваність і стійкість подальшої підтримки України, співфінансованої Європейським Союзом", - наголосив Боррель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА