14:30 24.01.2024

Золотоноша, Балта та Київ очолили рейтинг міст "Прозорро.Продажі" за 2023 р.

2 хв читати
Золотоноша, Балта та Київ очолили рейтинг міст "Прозорро.Продажі" за 2023 р.

Щорічний рейтинг міст, які найактивніше реалізовували свої активи на "Прозорро.Продажі" у 2023 році, за підсумками 2023 року очолили Золотоноша Черкаської області, Балта Одеській області та Київ, про це йдеться у релізі в середу.

"Державні онлайн-аукціони у 2023 році допомогли заробити до місцевих бюджетів щонайменше 1,6 млрд гривень. Це приклад того, як підвищення спроможності кожного окремого міста чи селища наближає нас до відновлення економіки країни загалом", – зазначив заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Загалом до рейтингу потрапили 26 міст, сумарний дохід громад яких від продажів склав майже 1 млрд грн.

"Органи місцевого самоврядування сьогодні — це драйвери змін на місцях, багато з яких активно долучаються до запроваджених міністерством програм, спрямованих на розвиток бізнесу. Водночас у громад є ще й великий потенціал, який вони можуть реалізувати самостійно, успішно продаючи та здаючи в оренду комунальну нерухомість та землі через "Прозорро.Продажі", – додав Соболев.

За словами СЕО "Прозорро.Продажі" Сергія Бута, у порівнянні з першим роком повномасштабного вторгнення у 2023 році ще кілька десятків міст повернулися до реалізації активів через державні онлайн-аукціони "Прозорро.Продажі".

"Загалом у 2023 році із системою працювали 334 територіальні громади, які оголосили понад 7,3 тисячі успішних торгів з малої приватизації, оренди комунального майна та здачі в оренду й продажу земель. І це можливість для громад самостійно генерувати надходження до своїх бюджетів й залучати бізнес, який викуповує та бере в оренду комунальні активи", — додав Бут.

Уточнюється, що органи місцевого самоврядування в Золотоноші успішно провели минулого року 61 аукціон із 78 оголошених. Завдяки онлайн-аукціонам місцевий бюджет отримав майже 1,9 млн грн. 168 успішних торгів принесли Балті понад 23,3 млн грн, а столичний бюджет у 2023 році поповнився на понад 141,4 млн грн за підсумками майже пів тисячі аукціонів.

До першої п’ятірки міст із найвищою ефективністю управління майном через онлайн-аукціони потрапили також Луцьк та Лубни: їхні міські бюджети заробили понад 12,5 млн грн та майже 4,8 млн грн відповідно від реалізації комунальних активів.

Другу п’ятірку рейтингу за підсумками 2023 року сформували Чернівці, Дніпро, Тернопіль, Львів та Кременчук.

За даними "Прозорро.Продажі", Львів, який посів 9-ту сходинку, за результатами минулого року залучив найбільше коштів у системі серед усіх міст: мала приватизація, оренда та земля принесли до його бюджету майже 160,4 млн грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА