14:55 06.02.2024

WWF-Україна розпочав фандрейзингову кампанію “300 км шляху до кохання та порятунку зубрів”

2 хв читати
WWF-Україна розпочав фандрейзингову кампанію “300 км шляху до кохання та порятунку зубрів”

Всесвітній фонд природи WWF-Україна запустив фандрейзингову кампанію “300 км шляху до кохання та порятунку зубрів”, з метою залучити громадськість до порятунку найбільшої наземної тварини Європи. 

Стадо зубрів, які оселилися в Національному природному парку “Залісся”, понад місяць перебувало під російською окупацією у березні 2022 року. Територія національного парку зазнала потужних артилерійських і мінометних обстрілів. Як наслідок, не залишилося жодного дорослого самця зубра. Якщо найближчим часом не заселити туди хоча б одного бика, то ця субпопуляція приречена на вимирання. Один чи два самці зубра з Вінниччини можуть врятувати стадо в «Заліссі», але для цього тварині треба подолати близько 300 км.

Процес перевезення та відлову потребує залученості багатьох фахівців та низку відповідних дозволів, і їхнє отримання є обов’язковим для початку робіт, оскільки зубр є твариною Червоної книги України. Цей процес триває, і WWF-Україна вже отримав перші погодження. Початок фандрейзингової кампанії — це наступний крок, який призведе до конкретних дій, таких як  відлов тварин, забір і проведення необхідних аналізів,  добір відповідного транспорту для перевезення, залучення спецтехніки, виготовлення кліток для перевезення зубра тощо.

“Зубр це частина нашої природної спадщини, вид який був втрачений в природі під час Першої Світової війни, та вид який вдалося відновити зусиллями ентузіастів десятиліттями по тому. Любов до природи — частина української національної ідентичності, разом ми зможемо відновити те що забрала війна", - зазначив виконавчий директор WWF-Україна Богдан Вихор.

Команда WWF-Україна вже розробила Національний план дій зі збереження зубра, який покликаний покращити охорону цього рідкісного виду, започаткувала моніторинг зубра і дослідження причин змін його чисельності в Україні, встановила перші фотопастки для стеження за зубрами у середовищі їхнього існування.

WWF-Україна розраховує зібрати 400 000 гривень на відлов зубра і його транспортування. Долучитись до порятунку та зменшити відстань між зубрами можна за посиланням — https://specials.wwf.ua/zubr

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придністровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА