13:59 07.02.2024

Міноборони та Держспецзв'язку працюють над створенням цільових профілів безпеки для військових систем

2 хв читати

Міністерство оборони спільно з Державною службою спеціального зв'язку працює над створенням цільових профілів безпеки для військових систем, повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Міністерства оборони (МО) Катерина Черногоренко на Київському міжнародному форумі кібербезпеки-2024 "Стійкість під час кібервійни" в середу.

"Ми хотіли б запропонувати нову парадигму атестації систем у військовій сфері. Разом із Держспецзв'язку працюємо над тим, щоб можна було розробляти цільові профілі безпеки для військових систем", - повідомила заступниця міністра.

Вона зазначила, це революційний крок, який дасть змогу наростити суб'єктну спроможність і гнучко реагувати на виклики.

Катерина Черногоренко повідомила, що після ухвалення законопроєкту №10062 Міноборони розгортатиме свої системи на хмарних сервісах, але робитиме це з урахуванням дотримання вимог безпеки.

"Ви знаєте, що проголосовано законопроєкт №10062. Нарешті ми зможемо, завдяки сучасній інфраструктурі, розгортати наші системи, зокрема й на хмарних сервісах. Чому в зокрема? Тому що це рішення буде дуже виваженим, обґрунтованим. Не буде дилетантських моментів. Ми зробимо все, щоб ці системи, де їх не розгортали б, були захищеними", - сказала заступниця міністра.

Черногоренко також нагадала, що Міноборони вже створило Security operations center, який 24/7 моніторить уразливості систем міністерства і співпрацює з кіберцентром ЗСУ. Триває робота над створенням Military Center.

"Ми хочемо зробити все для того, щоб він (Military Center - ІФ-У) швидше з'явився, щоб він став таким міжвідомчим майданчиком у військовій сфері, і ми зробимо все для цього", - запевнила заступниця міністра.

Раніше голова підкомітету Верховної Ради з питань безпеки в кіберпросторі, урядового зв'язку та криптографічного захисту інформації Олександр Федієнко, повідомив, що Міноборони зможе розміщувати свої цифрові системи на хмарних сервісах союзників НАТО після набуття чинності законопроєктом №10062. Документ розроблено з метою законодавчого удосконалення процедури інформаційної взаємодії між державними реєстрами, а також визначення порядку набуття військовослужбовцями статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану. Верховна Рада ухвалила документ 16 січня. 6 лютого було затверджено пропозиції щодо усунення неузгодженостей у тексті закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА