16:11 07.02.2024

РФ набирає найманців у Сирії для участі в бойових діях в Україні - ГУР МО

1 хв читати
РФ набирає найманців у Сирії для участі в бойових діях в Україні - ГУР МО

Росія здійснює рекрутинг найманців у Сирії для участі в бойових діях проти України, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Рекрутинг чоловічого населення у Сирії, де панують розруха і злидні ― зокрема й через участь росії у війні на території арабської республіки, москва реалізує через туристичні фірми", - зазначається в повідомленні.

Підготовка відбувається на сирійській території неподалік міста Алеппо та аеродрому Kuweires. Перша партія - близько 1000 найманців - проходить навчання з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові. Після завершення вишколу сирійських найманців доставлять на авіабазу Хмеймім, а звідти - на територію Росії.

Після прибуття в Росію їм видають російські паспорти, а потім мобілізують в окупаційну армію.

Сирійцям спочатку обіцяють роботу охоронців на нафтопереробних об'єктах у Якутії, а потім залучають на "більш високооплачувану роботу" до Бурятії.

У місті Улан-Уде на паспортизованих найманців чекає мобілізація до складу 5 окремої гвардійської танкової бригади з РФ (в/ч 46108) і подальша участь у бойових діях в Україні.

"Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів", - зазначають у ГУР МО.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА