17:48 12.02.2024

Перший в Україні центр рекрутингу української армії розпочав роботу у Львові

2 хв читати
Перший в Україні центр рекрутингу української армії розпочав роботу у Львові

У Львові відкрили перший в Україні Центр рекрутингу української армії, де можна дізнатися актуальну інформацію про вакансії, поспілкуватися з представниками бригад і вибрати посаду, повідомило міністерство оборони.

"Міноборони спільно з Львівською міською радою запустило у Львові пілотний проєкт рекрутингу до української армії. Відсьогодні в центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію в армії", - йдеться в повідомленні Міноборони в телеграм-каналі в понеділок.

Як повідомляється, центр працюватиме за адресою вул. Костя Левицького, 67. У подальшому такі центри мають запрацювати в усій Україні.

"Армії потрібні вмотивовані люди, які свідомо роблять свій вибір служити на конкретній посаді в конкретній частині. Ми бачимо за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння з ким і де служити. Рекрутинг - це саме про добровільний і свідомий вибір", - розповіла під час презентації проєкту заступник міністра оборони України Наталія Калмикова.

За її словами, Міноборони має намір "максимально масштабувати наші активності з рекрутингу й в інших містах України, відкривати центри рекрутингу, розповідати людям про наявні можливості знайти своє місце в обороні держави".

У повідомленні наголошується, що в центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть увесь процес до призначення на відповідну посаду в армії.

Відзначено важливість того, що "центр не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА