10:57 14.02.2024

НАБУ заявило про виявлення фактів корупційної схеми, що дає змогу завищувати ціни на окремі продукти під час закупівель для армії

1 хв читати
НАБУ заявило про виявлення фактів корупційної схеми, що дає змогу завищувати ціни на окремі продукти під час закупівель для армії

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило про виявлення фактів існування корупційної схеми, яка дає змогу значно завищувати ціни на певні категорії продуктів під час організації Міністерством оборони закупівель продуктів харчування для армії, розслідування триває.

"У межах розслідування кримінального провадження щодо закупівлі Міністерством оборони України послуги з організації харчування детективи Національного бюро підтвердили факти існування корупційної схеми, яка дозволяє значно завищувати ціни на певні категорії продуктів. Таким чином недоброчесні постачальники отримують надприбутки й фактично наживаються на армії під час повномасштабної агресії рф", - ідеться в повідомленні НАБУ в телеграм-каналі в середу.

Як зазначено, застосування наявної системи закупівель "дозволяє змогу постачальникам вдаватися до зловживань під час формування ціни на ходові групи продуктів: яйця продають утричі дорожче, а лосось або лохину, яких не побачиш у раціоні військових, - за цінами, що в рази нижчі за ринкові".

"Щоб підтвердити факти зловживань, детективи вилучають й опрацьовують величезний масив первинних документів складського обліку військових частин, одержувачів послуги, що необхідно для встановлення обсягів постачання всіх найменувань продуктів за каталогом. Наразі призначено низку експертиз, триває збір додаткових матеріалів", - повідомляє НАБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА