17:59 14.02.2024

Українські перевізники 15 лютого протестуватимуть проти дій польських фермерів-протестувальників і заблокують ПП "Ягодин - Дорогуськ"

2 хв читати
Українські перевізники 15 лютого протестуватимуть проти дій польських фермерів-протестувальників і заблокують ПП "Ягодин - Дорогуськ"

Українські перевізники з 09:00 четверга, 15 лютого, проведуть акцію протесту з боку української митниці біля пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ" у відповідь на страйк польських фермерів і з метою звернути увагу європейської бізнес-спільноти на створені для України проблеми, повідомила громадська організація "Міжнародні автомобільні перевізники України" у фейсбуці.

"У звʼязку з блокадою та свавіллям польських фермерів на кордоні UA-PL. Українські міжнародні перевізники не можуть бути осторонь, бо вони є артеріями економіки. Тому ми вимагаємо рівних умов економічної співпраці", - заявляє бізнес-об'єднання.

Українські перевізники анонсували мирну акцію протесту під назвою "Україна=Польща" у ПП "Ягодин - Дорогуськ".

Як повідомив керівник громадської організації "Перевізники західного регіону" Віталій Коценко в інтерв'ю "Суспільному", учасники акції не впускатимуть на територію України польських перевізників, які перетинатимуть ПП "Ягодин - Дорогуськ". "Вони будуть тут, із нами, стояти на своїх машинах, доки наші українські перевізники з їхнього боку не почнуть їхати. Адже вони на годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія", - зазначив він.

За словами Коценка, тривалість акції українських перевізників залежатиме від ситуації на польському кордоні.

Як повідомлялося, польські фермери оголосили про старт 9 лютого акції протесту, яка, як очікується, триватиме 30 днів. Протягом цього періоду страйкарі блокуватимуть прикордонні переходи на українсько-польському кордоні. Рішення про акцію протесту ухвалили, зокрема, правління NSZZ Solidarność Rolników Indywidualnych. Причиною акції вони називають нещодавнє рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року.

Біля українсько-польського ПП "Ягодин - Дорогуськ" 11 лютого стався інцидент: польські аграрії відкрили українські вантажівки і висипали частину зерна. Україна звернулася до поліції Польщі з вимогою відкрити справу за фактом події, що і зробили польські правоохоронні органи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА