15:36 16.02.2024

Німеччина надасть у 2024 р. військову допомогу Україні на EUR7,1 млрд - Шольц

2 хв читати
Німеччина надасть у 2024 р. військову допомогу Україні на EUR7,1 млрд - Шольц

Німеччина надасть Україні військову допомогу у 2024 році на суму EUR7,1 млрд, із них готується пакет допомоги в EUR1,1 млрд, повідомив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції в Берліні в п'ятницю.

"Загалом Німеччина на військову допомогу виділила або взяла зобов'язання виділити 28 млрд євро", - сказав він.

Сьогодні, зазначив Шольц, "ми готуємо новий рівень, це 1,1 мільярда євро, це 36 броньованих гаубиць і колісних гаубиць із промислових запасів, 120 тисяч шт. амуніції, а також дві системи Skynex і ракети для IRIS-T", - зазначив він.

За його словами, підписана Угода про співробітництво у військовій сфері встановлює, що Німеччина й надалі підтримуватиме незалежну Україну, яка обороняється проти російської агресії.

Щольц наголосив, що Німеччина "підтримуватиме українських партнерів у розбудові сучасних обороноздатних збройних сил для того, щоб запобігти будь-якій майбутній агресії Росії". За його словами, "сьогоднішня домовленість передбачає також допомогу в цивільній сфері, наприклад у розмінуванні, забезпеченні енергетичної інфраструктури в Україні та відновленні".

У свою чергу, зазначив Шольц, Україна бере на себе відповідальність за продовження реформ, що ведуть до вступу України в ЄС. "Я маю чітко заявити: звісно, ми всі хочемо, щоб ця війна якнайшвидше закінчилася. Але, на жаль, ми бачимо, що Росія не готова до тривалого і справедливого миру", - заявив канцлер.

Він також звернувся до американського Конгресу з проханням про "ухвалення тих рішень, які зараз потрібні Україні, щоб забезпечити фінансову і військову підтримку".

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони Німеччини, у п'ятницю федеральний уряд підготував черговий пакет військової підтримки України на EUR1,13 млрд.

Він охоплює 18 самохідних гаубиць Panzerhaubitzen-2000 (буде поставлено у 2026-2027 роках, включно з навчанням, запасними частинами та боєприпасами, на додачу до вже запланованих 14), 18 колісних гаубиць RCH 155 (буде поставлено у 2025-2027 рр. на додачу до запланованих 18), 120 тис. пострілів артилерійських боєприпасів калібру 122 мм (буде поставлено поточного року), другий зенітно-ракетний комплекс SkyNex (буде поставлено 2025 року), ще 100 ракет IRIS-T SLS (на додачу до раніше запланованих).

"Наша безпекова угода з Україною є історичною. Вперше у своїй історії Федеративна Республіка відіграє роль держави-гаранта. Сьогоднішнє підписання є явною ознакою того, що Німеччина виконує свої збільшені зобов'язання у сфері політики безпеки в Європі. Наш "мюнхенський пакет" вартістю понад 1 млрд євро підтверджує нашу постійну військову підтримку України та свідчить, що ми виконуємо свою обіцянку постійно підтримувати наших українських партнерів у їхній боротьбі проти російської агресії", - зазначив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА