16:30 16.02.2024

Генпрокурор про співпрацю з МКС: Окрім кейса про депортацію українських дітей, активно працюємо щодо вбивства цивільних у Грозі, знищення зерносховищ

2 хв читати
Генпрокурор про співпрацю з МКС: Окрім кейса про депортацію українських дітей, активно працюємо щодо вбивства цивільних у Грозі, знищення зерносховищ

Генеральний прокурор України Андрій Костін наголошує на інтенсивності та відкритості співпраці української прокуратури з Міжнародним кримінальним судом (МКС) щодо взаємодії під час розслідування низки кейсів воєнних злочинів, скоєних РФ в Україні.

"Ми тісно працюємо з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду. У нас є специфічні кейси, якими вони зацікавлені", - розповів Костін у п'ятницю журналістам у Києві.

Він зазначив, що для розслідування особливих видів злочинів було створено робочі групи (task forces). "Наша робота відбувається на щоденній основі. І польовий Офіс МКС, який було відкрито в Києві торік, був дуже важливим кроком для того, щоб переконатися, що прокурор МКС і МКС працюватимуть в Україні на постійній основі. Ми розуміємо, що не тільки документування, а й розслідування, переслідування воєнних злочинів триватиме роки", - наголосив генпрокурор.

За словами Костіна, постійна присутність команди МКС в Україні є важливою складовою підтримки нашої країни в прагненні притягнути винних до відповідальності, а також демонструє відкритість самої України.

"Наша співпраця з МКС, я сказав би, на 100% прозора і відкрита... Щодня я підписую документи в особливих кейсах, щодо яких МКС запитує співпрацю в плані доказів, надання специфічної інформації команді МКС. Звісно, ордер на арешт щодо примусової депортації українських дітей - не кінець нашої роботи. Ми з нетерпінням очікуємо результатів, старанно працюючи за особливими видами діяльності", - розповів генпрокурор.

Він наголосив на кількох кейсах, щодо яких є домовленість із МКС про розкриття інформації: "Ми дуже інтенсивно працюємо за кейсом про наймасштабніше вбивство цивільних у Грозі в Харківській області. Другий кейс, який я можу публічно назвати, - розслідування щодо руйнування зерносховищ, переважно в південній частині Одеської області".

"Звісно, ми працюємо і в інших справах", - додав Костін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА