21:51 16.02.2024

В УВКБ ООН наголошують на важливості продовження міжнародної підтримки України: Війна триває, потреби зростають

3 хв читати
В УВКБ ООН наголошують на важливості продовження міжнародної підтримки України: Війна триває, потреби зростають

Представниця Верховного комісара ООН у справах біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг наголосила на важливості продовження міжнародної підтримки України і повідомила, що в поточному році УВКБ ООН планує надати допомогу 2,7 млн українців.

"У 2022 році ми надали допомогу та послуги 4,3 мільйонам осіб. Минулого року ми охопили 2,63 мільйона осіб, а цього року наша мета - надати різні типи допомоги та послуг ще 2,7 мільйона осіб", - розповіла вона на брифінгу в Києві з нагоди наближенням другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Насамперед, це число включає людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями, найбільш вразливі групи, які найбільше потребують постійної підтримки, додали в УВКБ ООН.

Водночас Біллінг зазначила, що якщо 2022 року підтримка України з боку міжнародної спільноти була на максимально високому рівні, то зараз увага до України знижується, "тому що зазвичай це відбувається з часом, але це також через інші кризи у світі".

"І нас це вкрай непокоїть, тому що в наших щоденних зустрічах із людьми, місцевими громадами, громадами, ми бачимо, що потреби зростають, а не зменшуються, оскільки атаки Росії тривають щодня", - наголосила вона.

За словами Біллінг, близько 4 мільйонів внутрішньо переміщених осіб "відчувають тривалий вплив війни".

"Ось чому так важливо не лише з нагоди другої річниці повномасштабної агресії РФ в Україні, а й щодня наголошувати на тому, що війна триває, потреби зростають і що міжнародна підтримка України та українців має залишатися", - зазначили в УВКБ ООН.

Біллінг наголосила, що згідно з даними Плану гуманітарних потреб і реагування, підготовленого Управлінням ООН з координації гуманітарних справ, в Україні 14,6 мільйона людей, яким потрібна гуманітарна допомога та захист у 2024 році.

"Головним пріоритетом для нас є реагування на надзвичайні ситуації з наданням грошової допомоги, допомоги матеріалами для житла, психологічної підтримки, юридичних консультацій. Другим пріоритетом є підтримка вимушених переселенців в умовах цього тривалого переміщення. І третя пріоритетна сфера - це наш внесок у те, що ми називаємо "довгостроковими рішеннями" - раннє відновлення (реконструкція)", - сказала представник Верховного комісара ООН у справах біженців.

Біллінг пояснила, що в Україні УВКБ ООН працює в межах скоординованого міжвідомчого гуманітарного реагування, і їхня роль полягає в наданні допомоги та послуг, зокрема безкоштовних юридичних консультацій людям, а також є програми психосоціальної підтримки. Друга галузь, у якій працює УВКБ ООН - ремонт житла. Так, уже понад 270 тис. українців отримали набори для екстреного ремонту житла.

Також наразі УВКБ ООН разом із партнерами завершило ремонт понад 27 500 будинків по всій країні з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року. "Ми також допомагаємо відремонтувати колективні центри, де мешкають переміщені особи, які поки що не мають змоги знайти окреме житло", - додала Біллінг.

Третій напрям, за яким працює Управління, - грошова допомога. Понад 470 мільйонів доларів було безпосередньо надано людям у вигляді грошової допомоги, поінформувала Біллінг. Також торік понад 178 000 осіб отримали правову підтримку отримання особистих документів, пошкоджених або втрачених внаслідок війни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА