01:10 19.02.2024

У Київській області вже відновили 198 навчальних закладів

2 хв читати
У Київській області вже відновили 198 навчальних закладів

На Київщині вже відновили повністю або частково 198 навчальних закладів, повідомив у неділю голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Втрати освіти Київщини через повномасштабне вторгнення чималі - зруйновано та пошкоджено 244 школи, садочки, заклади позашкільної та профтехосвіти. Наразі вже відновили повністю або частково - 198 об'єктів. Серед них 122 школи та 71 садочок", - написав Кравенко у "Фейсбук".

За його словами, у Київській області планують відновити ще 15 дитячих садків. У 9 дитсадках уже тривають роботи. Зокрема, у Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Броварській та інших громадах.

Кравченко додав, що "28 навчальних закладів плануємо відновити в таких громадах, як Баришівська, Великодимерська, Гостомельська, Макарівська, Калитянська, Бучанська, Білогородська, Гатненська, Вишнева, Дмитрівська, Боярська, Іванківська".

Крім того, в області тривають роботи з облаштування укриттів. Наразі їх будують у 18 школах і дитячих садках. У 26 навчальних закладах тривають ремонти сховищ. На більшості об'єктів готовність становить понад 80%.

На Київщині також встановили модульні укриття в 14 навчальних закладах, ще в 6 - такі укриття з'являться найближчим часом.  Загалом у школах і садочках на сьогодні облаштовано понад 1,2 тис. укриттів.

"Війна не привід ставити на паузу навчання та розвиток наших дітей. Доступна, якісна і головне безпечна освіта - те, над чим працюємо з перших днів деокупації Київщини. Фінансуємо роботи коштом бюджетів різних рівнів, коштів європейських донорів та благодійних організацій", - наголосив Руслан Кравченко.

Раніше повідомлялося, що загалом унаслідок повномасштабного вторгнення в регіоні зруйновано понад 29 тис. об'єктів, відновлено майже 17 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА