21:13 20.02.2024

Кондратюк закликала польських колег вирішувати проблему транзиту українського зерна на рівні профільних міністерств і комітетів

1 хв читати
Кондратюк закликала польських колег вирішувати проблему транзиту українського зерна на рівні профільних міністерств і комітетів

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала польських колег до конструктивного розв'язання проблеми, пов'язаної з акціями протесту польських фермерів на українсько-польському кордоні.

"Закликала польських колег до раціонального і конструктивного вирішення цієї проблеми та активної співпраці з українським Урядом і Верховною Радою. Зокрема на рівні профільних міністерств та аграрних комітетів. Звернула також увагу на необхідність спільної протидії масовому імпорту російського зерна та інших продуктів і товарів рф до країн ЄС", - написала Кондратюк у вівторок у фейсбуці після розмови відеозв'язком з віцемаршалком Сейму Польщі Монікою Веліховською.

Кондратюк висловила занепокоєння політизацією акцій протесту польських фермерів, які вигідні тільки Росії.

"Ми бачимо, як російська пропаганда активно використовує провокаційні картинки з цих акцій протесту у своїх цілях і бажанні посварити український і польський народи", - наголосила народний депутат.

За словами Кондратюк, ще одним викликом є наміри РФ провести незаконні президентські вибори на тимчасово-окупованих територіях України.

"Закликала Польщу не визнавати результати цих виборів. Сподіваємося, що Сейм Польщі ухвалить окрему резолюцію з цього питання", - зазначила віцеспікер.

Сторони також обговорили подальші плани міжпарламентської співпраці у форматі Асамблеї.

Кондратюк зазначила, що Веліховська висловила "зацікавленість в об'єднанні зусиль парламентської дипломатії обох країн в адвокації повернення незаконно депортованих рф українських дітей".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА