12:14 23.02.2024

Рада ухвалила в цілому закон про демобілізацію строковиків

2 хв читати
Рада ухвалила в цілому закон про демобілізацію строковиків

Верховна Рада ухвалила в цілому президентський законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців строкової служби, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність").

"Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт про демобілізацію строковиків! (№11035)", - написав Гончаренко в телеграм-каналі в п'ятницю.

За його словами, законопроєкт у цілому підтримали 319 народних депутатів.

Гончаренко також повідомив, що Верховна Рада на пленарному засіданні в п'ятницю врахувала рекомендацію парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки й внесла до остаточної редакції законопроєкту норму про обов'язкове відтермінування від мобілізації для строковиків протягом 12 місяців після звільнення.

Як повідомлялося, законопроєкт №11035 про внесення змін до глави XII "Прикінцеві положення" закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради в четвер.

Законопроєкт передбачає можливість під час дії в Україні воєнного стану звільнення в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби. У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що це дасть змогу звільнити в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки строкової військової служби у 2024 році.

Згідно з ухваленими змінами, військовослужбовці-строковики, строк служби яких закінчився під час дії воєнного стану та службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються зі служби в запас "у строки, визначені указом президента України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА